Eiwitdieet

Vet is jarenlang gezien als een boosdoener in ons voedsel. Hierdoor zouden mensen snel te dik worden. Tegenwoordig wordt vetzucht steeds vaker toegeschreven aan een overmatige suikerconsumptie. Het schijnt zelfs zo te zijn dat als suiker vandaag op de markt zou worden gebracht, dan het dan per direct verboden werd door voedingsinstanties, omdat het goedje een gevaar vormt voor de gezondheid. Door de machtige lobby zitten er echter nog steeds grote hoeveelheden suiker in onze voeding verwerkt. Mensen die niet te dik willen worden, kunnen het heft in eigen hand nemen en suikervrij eten. Bij suikervrij eten dienen suikers niet als voornaamste voedingsbron, maar neemt eiwitrijk voedsel deze taak over. Een manier om hier invulling aan te geven is door middel van het volgen van het eiwitdieet.

Suikervrij eten en het eiwitdieet

Steeds meer mensen zijn bezig met hun gezondheid en proberen uit te vinden wat goede voeding is. Suikervrij eten wordt dan ook steeds populairder. Dit blijkt ook nog eens een goede manier om af te vallen te zijn. Het eiwitdieet is populair bij een grote groep mensen die voor suikervrij eten gaat en ook nog eens wil afvallen. Suikers dienen dus vermeden te worden. Ook koolhydraatrijk voedsel hoort in deze categorie thuis, omdat koolhydraten zich in het lichaam snel omzetten in suikers. Om toch geen hongergevoel te krijgen, dient er eiwitrijk voedsel genuttigd te worden. In de volgende alinea wordt uitgelegd wat het eiwitdieet inhoudt.

Wat is het eiwitdieet?

Suikervrij eten kan door het eiwitdieet te volgen. Maar wat betekent dit precies? Dit dieet bestaat uit vier blokken.

  • In het eerste blok eet een deelnemer alleen maar groente en eiwitrijk voedsel. Er moeten diverse eiwitproducten horend bij het eiwitdieet genuttigd worden.
  • In de fase daarna wordt dit eetpatroon aangevuld met vlees, vis, gevogelte of een vegaburger.
  • Gedurende het derde blok moeten deelnemers nog steeds suikervrij eten, maar kunnen er wel weer voorzichtig koolhydraten genuttigd worden.
  • In het laatste dieetblok kunnen deelnemers weer normaal eten.

Op deze manier raakt een deelnemer vele kilo’s kwijt. Door eiwitrijk voedsel blijft de spiermassa gelukkig wel behouden.