Suikervrij dieet

In de drukke, hectische wereld waarin we tegenwoordig leven hebben heel veel mensen te kampen met overgewicht. Om van dat overgewicht af te geraken kunnen er verschillende dieetplannen gevolgd worden. Het suikervrijdieet is één van die dieetvormen. Veel mensen kijken op tegen het volgen van een dergelijk dieet omdat suikers er doorgaans voor zorgen dat ons hongergevoel als sneeuw voor de zon (tijdelijk) verdwijnt. Dat is echter niet altijd het geval. Gewone suikers zorgen er inderdaad voor dat we tijdelijk voldoende gegeten hebben, maar het hongergevoel komt veelal al snel terug. Het is dan ook niet zo dat door een suikervrij dieet te volgen de honger meteen explosief zal toenemen, althans niet wanneer je voldoende rekening houdt met de regels van het dieet. Wil je graag meer weten over het suikervrijdieet? Lees dan snel dit artikel.

Wat is een suikervrijdieet precies?

Een suikervrijdieet is zoals de naam reeds doet vermoeden een dieet waarbij alle vormen van suikers zoveel mogelijk worden geweerd. Het gaat hierbij echter vooral om de zogenaamde geraffineerde suikers. Deze suikers zijn het zoete eindproduct en hoewel dergelijke suikers erg lekker zijn beschikken ze eigenlijk over haast geen voedingstoffen. Het gevolg is dat we ons lichaam eigenlijk als het ware foppen waardoor je al snel het idee hebt dat je voldoende hebt gegeten terwijl dat eigenlijk niet het geval is. Het resultaat is dat je meer gaat eten waardoor uiteraard ook je gewicht zal toenemen. Het wegnemen van deze “valse voedingstoffen” zorgt er voor dat je evenveel kan eten, maar gewoon op een andere en vooral veel gezondere manier. Het is dus niet zo dat volgers van het suikervrijdieet niets meer mogen eten, in tegendeel. Eigenlijk mag je evenveel blijven eten, maar dan wel zonder die geraffineerde suikers.

Recepten bij een suikervrijdieet

Iedereen die beslist om een suikervrijdieet te volgen zal nood hebben aan recepten zonder suiker. Het vinden van suikervrije voeding is namelijk niet overal even eenvoudig en daarnaast vaak ook vrij duur. Het loont dan ook zeker en vast de moeite om zelf je gerechten te maken. Wanneer je een suikervrijdieet volgt zal je over het algemeen meteen wel voorzien worden van een aantal recepten die je kan gebruiken bij het bereiden van suikervrije maaltijden. Het zelf klaarmaken van je suikervrije voeding is hoe dan ook erg interessant omdat je dan precies weet welke voedingstoffen er allemaal in je eten zijn opgenomen. Veel mensen hebben door de jaren heen ook te kennen gegeven met meer smaak te eten wanneer ze zelf hun voeding hebben bereid. Zoals je kan zien zijn er dus alleen maar voordelen verbonden aan het zelf klaarmaken van je suikervrije maaltijden.

Suikervrij eten alleen is niet voldoende

Een suikervrijdieet wordt vaak aanzien als een wondermiddel, maar dat is natuurlijk niet zo. Suikervrij eten is een belangrijke stap op weg naar een gezonde levensstijl, maar dat is niet het enige. Wanneer je beslist om suikervrij te gaan eten om kilo’s kwijt te geraken is het bijvoorbeeld ook belangrijk om voldoende lichaamsbeweging te hebben. Eet dus niet alleen gezond, maar leef ook gezond door aan sport te doen. Gewoon iedere dag een flinke wandeling doen, even lopen of gaan zwemmen kan reeds helpen om uw lichaam in een zo optimaal mogelijke vorm te laten verkeren. Een suikervrijdieet volgen mag dan interessant zijn, het is zoals u kunt zien niet voldoende om echt gezond te leven.